Nga Alban Gjini

Vendimi i Këshillit të Ministrave nr.377, datë 8.5.2020 për kalimin ne pronësi te Bashkisë Tiranë të “Teatrit Kombëtar” i ngjan vendimit të Komitetit Qendror të PPSH nr. 133 (tepër sekret), datë 27.02.1967 për të prishur objektet e kulteve fetare.
Vendimi i datës 8.5.2020 u nënshkrua nga kryeministri i Shqipërisë, Edi Rama, ndërsa ai i 1967 u nënshkruar nga sekretari i parë i Komitetit Qendror të Partisë së Punës së Shqipërisë, Enver Hoxha.

Imazhi i pare është momenti i shembjes së kishës së Shën Marisë në Vaun e Dejës në Shkodër (sipas dokumenteve 30 maj 1969), dhe në imazhin e dyte shihet shembja e Teatrit Kombëtar në Tiranë, datë 17 maj 2020.

Rroftë Revolucioni Ideologjik e Kulturor !

Rroftë Republika Socialiste Popullore e Shqipërisë !

mbroteatrin