Ilirjan Blloshmi

Adi Krasta ka filluar një tallje publike me Vatren. Ka filluar merr në intervistë disa njerëz që kanë frike të thonë të vërtetën. Ose e thonë ashtu siç duan ata.

Problemi esencial qe ka mberthyer sot VATREN, eshte ilegjimiteti i saj. Vatra, ne thelb sot po “ha” vetveten, po shndrrohet ne nje organizate pa “rrenje”.
Vatra funksionon ne “te zeze” sepse drejtuesit dhe organet e saj nuk i pergjigjen kerkesave qe ka antarsia e saj.

Para disa ditesh tek Adi Krasta dha një interviste Valentin Lumaj, i cili tha se: “Kanunorja nuk ka marr votat e nevojshme për ndryshim “ kjo eshte shume e vertete. Aman z.Lumaj nuk e permendi kurre Dritan Mishton ( njeriu qe fshihet pas ides për ndryshimin e kanunores) Sepse nuk e permendi ate e di z.Lumaj.
Gjithashtu z.Lumaj ka kerkuar ne kuvendin e fundit qe Dega Manhattan Branch të perjashtohet nga kuvnedi. Ne fund rezultoj se ishin votat e Deges se Manhattan qe nuk lejuan ndryshimin e kanunores.

Fill pas intervistes se z.Lumaj, Adi Krasta per të vazhduar talljen publike më Vatren ftoj ne studio Nazo Veliun dhe Asllan Bushatin. As znj/Veliu e as z.Bushati nuk e permenden Dritan Mishton. U munduan te jepnin nje sqarim per situaten ne Vater por sipas udhezimeve të marra.

Tani!

Dritan Mishto gjate ushtrimit te detyres si kryetar i Vatres do mbahet mend për dy gjera.
1-Percarjen totale të Vatrës
2- Nderrimin e bravave kur Lul Basha, vizitoj Vatren.
Ahh po, hiqet si i djathte, por ka 9 vjet qe merr rroge si keshilltar i jashtem i konsullates tone ne USA.

Vatra zgjedh strukturat e saj, e me pas ben zgjedhje. Askush ne kuvendin e fundit nuk kerkoj te zgjidheshe keshilli i Vatrës, kjo gje ndodhi se: Nje nate para kuvendit kryetari i keshillit ishte vendosur se kush do jete. Por per arsye politike dhe levizjeve të Mishtos u zgjodh dikush tjeter.
Demagoget, e kane kthyer Vatren ne nje “basen orgjie” ku viriliteti dhe fertiliteti jane e njeta gje. Ku intelektual “ko**qe “ kapes si puna e Elton Ilirjanit, kane vlere. Nderkohe intelektualet dhe te rinjt largohen nga Vatra.