I nderuar Z. President!

Ju përshendesim nga Shtetet e Bashkuara të Amerikës.

Ne jemi dy të rinj, të lindur në kampet e internimit dhe rrjedhim nga familje, që kanë dhënë shumë për Shqipërinë.

Ju nisim këtë letër publike me përgjegjësinë dhe dashurinë për Shqipërinë, në emër të një grupimi të gjerë të rinjsh shqiptaro – amerikanë.

Së pari, ju bëjmë me dije se jemi anëtarë dhe mbështetës të Opozitës së Djathtë Jashtëparlamentare. E thënë me dhimbje “jashtëparlamentare”, si një rast unikal në historinë e politikës moderne, kur opozita detyrohet të lërë këtë tempull, për të mos u bërë dëshmitare e vjedhjeve, abuzimeve, shkeljeve flagrante konstante të Kushtetutës dhe qëndrimit në një sallë me kriminelë të dënuar dhe akoma të padënuar.

Ndërsa këtu në SHBA jemi mbështetës të Presidentit Trump dhe bashkëpunojmë me institucionet amerikane për të ndihmuar Shqipërinë.

Në rrethanat e sotme, Ju mbështesim plotësisht dhe hapur në nismën Tuaj për Mbrojtjen e Kushtetutës. Kryeministri Edi Rama, ka marrë ekonominë dhe paratë e shqiptarëve, ka zaptuar cdo institucion, dhe po e mbyll ciklin me Drejtësinë dhe Gjykatën Kushtetuese, që nesër në opozitë të mbrojë dhe gëzojë “fitoret e arritura” ekonomike.

Me dhimbje themi se Shqipëria është në kufirin për t’u quajtuar “e marrë fund” për shkak të një njeriu të vetëm: Edi Rama, i cili solli shpopullim dhe jo emigracion (sic ndodh kudo); koncesione për të vjedhur dhe jo strategji ekonomike; infermieri dhe jo mjekësi; godina arsimore, por jo arsimim; njerëz që shohin drejt Perëndimit, por që janë të pashpresë.

Z. President!

Ju keni mbetur i vetmi institucion, që duhet mbështetur dhe që si në demokracinë e lashtë greke po i drejtohet popullit për të qeverisur. Ky nivel skandaloz i Parlamentit, që nuk do të arrinte imagjinatën e askujt në fillimvitet e demokracisë, është jo vetëm i papranueshëm, por i turpshëm. Ne nuk mund të fshihemi pas gishtit. Jo. Edi Rama është fajtori i vetëm, është pengmarrësi jo vetëm i socialistëve, por edhe pengmarrësi i të gjithë shqiptarëve, të ardhmes sonë dhe fëmijëve tanë.

Ndaj grupimi i gjerë i të rinjve shqiptaro – amerikanë është me Ju dhe do t’ju bashkohemi së shpejti në luftën e saponisur për cmontimin e sistemit edramist, që do të mbetet në kujtesë si: kriminal.

Sinqerisht dhe me besim nga Nju Jork në emër të grupimit të të rinjve shqiptaro – amerikanë,

• Ervin Dine Dine

• Agustin Moisi Mirakaj

• Ervin Dine është diplomuar në Universitetin e Kolumbias; ka shërbyer për 8 vjet si Marins në Ushtrinë Amerikane dhe sot është Menaxher i lartë në një kompani të njohur amerikane.

• Agustin Mirakaj, Menaxher, Biznesmen, Sipërmarrës i suksesshëm në New York