Marrëveshja e Serbisë tha se ata gjithashtu do të hapnin një ambasadë në Jeruzalem. Më parë këtë vit, Beogradi njoftoi se do të hapte një zyrë tregtare në kryeqytet

Njohja nga Izraeli e Kosovës si një vend i pavarur do të acarojë marrëdhëniet me Serbinë, pavarësisht se ajo është në kuadrin e marrëveshjeve që vendet e Ballkanit nënshkruan në Shtëpinë e Bardhë, i tha të mërkurën The Jerusalem Post një burim i afërt me Presidentin serb Aleksandar Vuçiç.
“Serbia nuk do ta zhvendosë ambasadën e saj në Jeruzalem nëse Izraeli e njeh Kosovën si një vend të pavarur,” sipas burimit, i cili ka njohuri të afërta të marrëveshjeve të nënshkruara në Uashington. Tha “Për më tepër, kjo lëvizje nga Izraeli do të dëmtonte marrëdhënien ndryshe intime midis Izraelit dhe Serbisë dhe nuk do të jetë kurrë e njëjta. Eshtë kaq, e thjeshtë. ”