Matteo Salvini Zëvendës kryeministri italian. Tha se Turqia nuk duhet të jetë një vend evropian. Ai shtuar se negociatat Bashkimin Evropian, duhet të ndërpriten një herë e mirë. 

Zoti Salvini përmendi gjithashtu ekstremizimin islamik. Si armikun publik të Evropës. Ai theksoi mbrojtjen e kufijve të jashtëm të kontinentit. Si përparësi të një aleance që ai përpiqet të krijojë me udhëheqës të tjerë evropianë të partive të së djathtës së skajshme të tij.

Politikani italian i bëri komentet në konferencën për shtyp në Milano me udhëheqës me ide të ngjashme, si Marine Le Pen. Ai synon ta krijojë aleancën para zgjedhjeve të Parlamentit Evropian muajin e ardhshëm.

Zoti Salvini tha se grupi që do të krijohet nuk ka ndërmend të humbë. “Synimi ynë është të fitojmë dhe ndryshojmë rregullat e Evropës”, tha ai.

Politikani i partisë anti-imigracion, Lidhja e Veriut, u takua të hënën në Milano me udhëheqës të partive të djathta të skajshme daneze, finlandeze dhe gjermane për të diskutuar mbi aleancën e ardhshme.