Shkrimtari dhe aktivisti i njohur, Rudi Erebara, i ftuar në Syri.net, ka komentuar situatën politike në vend, nuk shikon asnjë shpresë. Kjo qeveri nuk mund ti japë shpresë vendit me këtë situatë kriminaliteti ku e ka zhytur.

Në thelb këta janë barbarë që po prishin kujtesën historike.

I gjithë sistemi ka rënë. Edhe sistemi moral i shoqërisë ka rënë. Njerëzit duan të ikin.

E keqja më e madhe është në pushtet. Kyreministri e ka kthyer qeverinë në shtojcë të oligarkëve. Erdhi në pushtet me byreku, tepsia, rrota, timoni.”