Robert F. Kenedi Jr. shpall kandidaturën e pavarur për president dhe nuk sfidon presidentin Joe Biden në zgjedhjet paraprake demokratike.

Fushata e Kenedit synon të fitojë akses në votime në çdo shtet për zgjedhjet e përgjithshme të nëntorit të vitit 2024. Kandidatët e pavarur historikisht kanë luftuar për të fituar mbështetje të konsiderueshme në zgjedhjet presidenciale, por një sondazh tregoi mbështetje prej 14% për Kenedin në një garë hipotetike trepalëshe me Baiden dhe ish-presidentin Donald Tramp.

Tramp e ka kritikuar Kenedin për pozicionet e tij kundrejt Kinës, armëve, mjedisit dhe abortit, dhe fushata e tij planifikon ta portretizojë si një “liberal me veshje konservatore”. Kenedi, një aktivist mjedisor dhe djali i ish-kryeprokurorit të SHBA-ve, Robert F. Kenedi, nisi fushatën e tij për të mposhtur Baiden në zgjedhjet paraprake demokrate, por nuk arriti të fitonte simpati mes votuesve kryesorë

Kandidimi i Kenedit ka sjellë një reagim të përzier, dhe disa nga vëllezërit e motrat e tij e denoncuan kandidaturën e tij si “të rrezikshme për vendin tonë”. Ndër pjesëmarrësit në aktivitetin e shpalljes së kandidaturës kishte konservatorë, liberalë dhe të pavarur, ku reflektohej një gamë e ndryshme mbështetësish.

Kandidatura e pavarur presidenciale e Kenedit i shton më shumë kompleksitet një gare goxha të kontestuar zgjedhore të përgjithshme, megjithatë rruga e tij drejt fitores mbetet e pasigurt.