Zyra e Prokurorit të Distriktit të Staten Island ka zgjeruar hetimin e saj për mashtrimin zgjedhor të një kandidati të Këshillit Bashkiak të akuzuar për drejtimin e një operacioni të paligjshëm të mbledhjes së votave dhe falsifikimit për të parë nëse ai përdori taktika të ngjashme në fushatën e tij të dështuar vitin e kaluar për të fituar një vend në Asamblenë e shtetit, The Post. ka mësuar

Hetuesit nga zyra e DA Michael McMahon u mblodhën disa herë në zyrën e bashkisë së Bordit të Zgjedhjeve gjatë javës së kaluar për të tërhequr një mori aplikimesh për fletëvotim në mungesë dhe dokumente të tjera të paraqitura nga punonjësit e fushatës për Marko Kepin, një marins amerikan që kandidon në zgjedhjet paraprake republikane të 22 qershorit. për vendin që përfaqëson seksionin Mid-Island të bashkisë, thanë burimet.

Megjithatë, dokumentet nuk ishin vetëm për fillimin e këtij viti. Ato përfshinin të dhëna të ngjashme të depozituara gjatë ofertës së dështuar kryesore të Kepit në vitin 2020 për vendin e 64-të të Asamblesë së Qarkut që përfaqësonte pjesë të Staten Island dhe Brooklyn jugor, të cilin ai e humbi ndaj republikanit Michael Tannousis.

Kandidati i Këshillit të Staten Island, David Carr i dërgoi DA Michael McMahon një letër duke i kërkuar që të hetonte kundërshtarin Marko Kepi për mashtrime zgjedhore. Marko Kepi, akuzohet për drejtimin e një operacioni të paligjshëm të mbledhjes së votave dhe falsifikimit.

Siç raportoi ekskluzivisht The Post javën e kaluar, hetimi i McMahon u nxit nga provat e ofruara nga David Carr, kundërshtari i Kepit në garën për të zëvendësuar këshilltarin me mandat të kufizuar Steven Matteo, i cili përfshinte formularë të gjoja të falsifikuar të regjistrimit të votuesve në emrin e një të vdekuri.

Z. Carr, i cili është shefi i shtabit të Matteos, tha të premten se ai u ka ofruar hetuesve prova që ai beson se tregojnë se Kepi kishte planifikuar të siguronte një fletëvotim të dytë në mungesë për Kepin nën emrin e një personi tjetër të vdekur. Një rishikim i postuar i atyre dokumenteve tregon se burri i dytë vdiq në moshën 67-vjeçare dhjetorin e kaluar, megjithatë një punonjës i Kepi-t dorëzoi një formular regjistrimi të votuesve të nënshkruar muajin e kaluar nga dikush që pretendonte se ishte burri.

Kepi, një ish-punonjës i ish-senatorit të shtetit Martin Golden (D-Brooklyn), nuk i ktheu mesazhet, por më parë ka mohuar çdo keqbërje dhe ka akuzuar Carr si “i dëshpëruar”.

McMahon tha në një deklaratë se zyra e tij “i merr këto akuza shumë seriozisht dhe do ta hetojë plotësisht këtë çështje për të siguruar integritetin dhe drejtësinë e sistemit tonë zgjedhor”.