Presidenti Donald Trump deklaron qe Roja Revolucionare eshte mjet kryesor e qeverise Iraniane.

Departamenti i Shtetit deklaron se Irani nuk esht vetem nje sponsor shteteror i terrorizmit! IRGC merr pjese aktive, financon dhe promovon terrorizmin si nje mjet i mjeteve shteteror.

Emertimi gjithashtu mund te hape qindra kompani te huaja dhe drejtues te biznesit per ndalimet e udhetimit ne SHBA. Gjithashtu edhe ndjekjen e mundshme te shkeljeve te sanksioneve.

Shtetet e Bashkuara e shpallin Iranin organizat terroriste dhe veprimet e Iranit jane plotesisht te ndryshme, tha Presidenti Donald Trump.