Axhenda e Samitit të Berlinit, që për herë të parë do të mbahet jashtë kufijve politikë të BE-së, fillon në orën 11 paradite, dhe mbyllet në orën 19 të mbrëmjes.

Gjatë 8 orëve, në dy sesione të ndryshme liderët do të diskutojnë mbi perspektivën e rajonit, fuqizimin ekonomik të tij dhe një integrim me faza, dhe BE-ja do të konfirmojë edhe një herë mbështetjen e saj mbi Ballkanin Perëndimor, duke synuar të

Kosova dhe Serbia pritet të jenë kryefjalë pas konfliktit të fundit, me Prishtinën që do të përfaqësohet nga Albin Kurti dhe Beogradit me Ana Brnabic.

Do të nënshkruhet mes vendeve të rajonit një marrëveshje për njohjen e kualifikimeve profesionale, si dhe do të inagurohet edhe Kolegji i Evropës.

Në fund, në orën 18, do të mbahet një konferencë shtypi mes Edi Ramës, Ursula Von Der Leyen dhe Charls Michel.

Stand up: Por presidenti Francez Emanuel Macron do të rrijë në Tiranë dy ditë, edhe t martën, duke kryer një vizitë zyrtare e para e këtij niveli e Francës në Shqipëri. Në këtë kuadër, ai do të takohet edhe me presidentin Bajram Begaj.