Dvorani, një ish gjyqtar komunist, nuk është dhe nuk mund të jetë kurrë një Kampion Antikorrupsion

I nderuar z.Anthony J. Blinken,

Ne u tmerruam kur pamë vendimin tuaj më të fundit të Z. Dvorani si një kampion antikorrupsion. Asgjë tjetër nuk mund të ishte më larg të vërtetës, sesa ky emërtim i tillë. Edhe pse është Deklarata Juaj, ne e kuptojmë,që është një informacion jo i vërtetë që Ju mund të keni marrë nga stafi shqiptar i Ambasadës Amerikane në Tiranë, Shqipëri, i cili përbëhet kryesisht nga ish anëtarët e tmerrshëm të forcës së fshehtë komuniste dhe elita komuniste. Ata luajnë me SHBA-në, dhe për fat të keq Departamenti i Shtetit nuk ka qenë në lartësinë e detyrës për të kuptuar lojërat e tyre të poshtëra.

Dvorani nuk është dhe nuk mund të jetë kurrë një Kampion Antikorrupsion. Një ish-gjyqtar komunist, që dënoi njerëzit me burg të gjatë vetëm për arsye politike dhe një gjykatës i korruptuar në periudhën Post-Komuniste të Demokracisë, pasuria e të cilit nuk mund të justifikohet nga paga e tij prej më shumë se njëqind milion  lek. Ju lutemi të shikoni bashkangjitur Raportin e Agjencisë Shqiptare, që vlerëson pasurinë e zyrtarëve publikë.  Për më tepër, jo vetëm që ai kurrë nuk ka qenë një Kampion antikorrupsion, por ai është arsyeja kryesore që Reforma në Drejtësi, e cila u miratua me 100% të votave të parlamentit shqiptar “doli nga shinat” , duke shkaktuar shkatërrimin e plotë të Sistemit Gjyqësor.  Shqipëria nuk ka një Gjykatë të Lartë funksionuese dhe për katër vjet nuk ka një Gjykatë Kushtetuese dhe e gjitha kjo fal Z. Dvorani. Komisioni i Venecias ka lëshuar një akuzë të ashpër kundër Z. Dvorani, ju lutem gjejeni atë, dhe ju do të shihni se sa joreal dhe sa mashtrues është informacioni, që Ambasada Amerikane në Tiranë i dërgon Departamentit të Shtetit.

Populli shqiptar është një popull, si pjesa tjetër e botës.  Ai e ka treguar veten me nder në shekuj.  Populli shqiptar mbrojti 100% të popullsisë hebreje gjatë okupimit gjerman, dhe këtë e vërteton fare mirë numri i larte i hebrenjve që gjendeshin në Shqipëri pas Luftës  së Dytë Botërore, në krahasim me vendet fqinje, si Italia, Greqia dhe Jugosllavia, ku ata u persekutuan dhe gjetën siguri në Shqipëri. Populli shqiptar e ka treguar që është më pro-amerikani në Evropë, duke treguar mirënjohjen më të madhe ndaj Presidentëve të SHBA-se si Ëilson, Clinton, Bush Sr. dhe Bush Jr për ato që ata bënë gjatë 100 viteve të fundit për Kombin shqiptar. Ne nuk e meritojmë të trajtohemi si një tufë delesh dhe të tallemi kaq skandalozisht nga diplomatët e SH.B.A-së, teksa ata i ngrene në piedestal përndjekësit tanë.

Ne me respekt ju paraqesim këtë kërkesë për të rishikuar këtë zgjedhje të gabuar dhe faleminderit për shqyrtimin tuaj.

Me respekt dhe mirënjohje Nikolas Mirakaj Alempijevic dhe Hajro Çini