Kreu i Gardës Kombëtare thotë të paktën 10,000 trupa do të vendosen në Uashington, D.C., deri të Shtunën, dhe një shtesë prej 5,000 mund të kërkohet nga shtetet e tjera.

Gjenerali i ushtrisë Daniel Hokanson, shefi i Byrosë së Gardës Kombëtare, u tha gazetarëve se ai ka autorizim për të sjellë 15,000 mijë trupa të Gardës Kombëtare. Ai tha se numri i vendosjeve po ndryshon nga ora në ditë, bazuar në kërkesat nga Shërbimi Sekret, Policia e Parkut dhe Policia e Kapitolit.

Tani ndodhen 6,200 anëtarë të Gardës në qytet nga D.C. dhe pesë shtete të afërta. Rritja e kërkesave për anëtarët e Gardës të hënën vjen ndërsa zyrtarët përgatiten për më shumë, ndoshta protesta të dhunshme rreth inaugurimit.