Nga Agustin M. Mirakaj

Qielli i Shqiperisë u mbulua nga reja e zezë përgjithmonë. Egërsirat që zbritën nga mali pas ikjes së gjermanëve të fundit nga Shkodra, futën në dorë gjithçka. Demonet e kuq, hapën portat e ferrit në emër të çlirimit të vëndit duke iu vërsulen pa mëshirë Shqipërisë e shqiptarëve. Një pushtim i frikshëm, një pushtim i tmerrshëm. Komunistët u sollën ditë të zeza shqiptarve të thjeshtë, patriotëve të nderuar, atdhetarëve të flaktë, pronarëve të ligjshëm, intelektualëve të ndershëm, klerikëvë, objekteve të kultit fetar, familjeve të mëdha. Komunizmi është një ideologji shkatërrimtare.

Komunistët instaluan hakmarrjen, dhunën, torturën, vrasjen masive të intelektualëve e plaçkitjen e pasurisë duke masakruar, torturuar, vrarë, burgosur, internuar këdo që ua thoshte mendja e tyre e ndyrë.Skllavëria e tmerrshme mbuloi Atdheun tonë. Zija, përndjekja dhe uria u bënë menu e vetme për popullsinë civile. Shpresa se Shqipëria do bëhej mori fund. Intrigat, spiunllëqet dhe kurvëlliku shtetëror u kthye në kryefjalën e ligjshmërisë.

Celulat e errësirës të bashkuara mish e thua me dreqin sllav, kthyen ne bordello spiunin shqiptar për të krijuar e njeriun e ri komunist, pa fe, pa moral, pa atdhe. Një qënie komuniste e pështirë. Për 45 vjet demonët e kuq sunduan mbi lirinë, mbi ligjin, mbi të drejtën, mbi inteligjencën shqiptare duke i damkosur, linçuar, përndjekur e shkatërruar fizikisht e shpirtërisht.

E moj Shqipëri e mjera Shqipëri

Komunistët e tu të veshën në të zi

Të plaçkitën, të shtypën të mbollën mërzi

Të vranë shpresën, të vranë lirinë

Nuk të lanë të marrësh frymë

PËR TË MPOSHTUR DREQNINË.