Per sqarim te te gjithe atyre qe ndoshta me te drejte mund te me paragjykojme, po paraqes dokumetat e mare nga arshiva qendrore e shtetit

Keto dokumenta flasin qarte per mashtrimin qe eshte bere prej 45 vitesh me historine e luftes 1939-1944, si dhe mashtrimet dhe hipokrizine prej 30 vitesh pas renies se komunizmit formalisht, nga shtetaret dhe qeverite qe kane drejtuar Shqiperine pa dallime partish, me historine e luftes

Akoma sot feminjet neper shkolla mesojne si histori te “ vertete”, historine e fallsifikuar prej 75 vitesh

Kjo ndodh sepse komunistet dhe bijt e tyre, sigurimsat dhe bashkepuntoret e sigurimit, kane 30 vjet qe vazhdojne te bejne loje sikur zihen dhe akuzojne njeri tjetrin per komunist, enverist etj, por ne fakt jane njelloj dhe te ardhur ne krye te politikes Shqiptare me porosi te padrinove

Ndaj me date 5 maj shkojne se bashku si “ vllezer” ideali tek varrezat e Deshmoreve dhe ruajne te fshehur historine dhe numrin e vertete te ATYRE qe rane deshmore gjate 5 viteve lufte 1939-1944

Shqiptaret mbare por sidomos FEMINJET tane duhet te mesojne te verteten per historine e luftes , per te renet ne lufte, dhe per periudhen pas lufte deri ne dhjetor 1990

Per te gjitha keto dokumenta, dua te falenderoj shume Profesorin e nderuarVASFI BARUT