Letra e hapur e Kryepeshkopit Viganò drejtuar Presidentit Trump:

E diele. 25 tetor 2020

Solemniteti i Krishtit Mbret

Z. President,

Më lejoni t’ju drejtohem në këtë orë në të cilën fati i gjithë botës po kërcënohet nga një komplot global kundër Zotit dhe njerëzimit. Unë ju shkruaj si Kryepeshkop, si Pasardhës i Apostujve në Shtetet e Bashkuara të Amerikës. Unë po ju shkruaj mes heshtjes së autoriteteve civile dhe fetare. Mund t’i pranoni këto fjalë të mia si “zëri i atij që bërtet në shkretëtirë”.

Siç thashë edhe kur ju shkruajta letrën time në qershor, ky moment historik sheh forcat e së keqes të rreshtuar në një betejë kundër forcave të së Mirës; forcat e së keqes që duken të fuqishme dhe të organizuara ndërsa u kundërvihen fëmijëve të Dritës, të cilët janë të çorientuar dhe të paorganizuar, të braktisur nga udhëheqësit e tyre të përkohshëm dhe shpirtëror.

Çdo ditë i ndjejmë sulmet që shumëfishohen nga ata që duan të shkatërrojnë bazën e shoqërisë: familjen natyrore, respektin për jetën njerëzore, dashurinë për vendin, lirinë e arsimit dhe biznesit. Ne i shohim krerët e kombeve dhe udhëheqësit fetarë që i drejtohen kësaj vetëvrasjeje të kulturës perëndimore dhe shpirtit të saj të krishterë, ndërsa të drejtat themelore të qytetarëve dhe besimtarëve mohohen në emër të një emergjence shëndetësore që po zbulon veten gjithnjë e më shumë për krijimin të një tiranie çnjerëzore pa fytyrë.

Një plan global i quajtur Rivendosja e Madhe është në proces e sipër. Arkitekti i saj është një elitë globale që dëshiron të nënshtrojë gjithë njerëzimin, duke vendosur masa shtrënguese me të cilat kufizohen në mënyrë drastike liritë individuale dhe ato të popullatave të tëra. Në disa kombe, ky plan është aprovuar dhe financuar tashmë. Pas liderëve botërorë të cilët janë bashkëpunëtorë dhe ekzekutues të këtij projekti skëterrës, ka personazhe të paskrupullt që financojnë Forumin Ekonomik Botëror dhe Ngjarjen 201, duke promovuar axhendën e tyre.

Qëllimi i “Rivendosjes së Madhe” është imponimi i një diktature shëndetësore që synon vendosjen e masave liridashëse, të fshehura pas premtimeve joshëse për sigurimin e një të ardhmeje universale dhe anulimin e borxhit individual. Çmimi i këtyre koncesioneve nga Fondi Monetar Ndërkombëtar do të jetë heqja dorë nga prona private dhe respektimi i një programi vaksinimi kundër Covid-19 dhe Covid-21 i promovuar nga Bill Gates me bashkëpunimin e grupeve kryesore farmaceutike. Përtej interesave të mëdha ekonomike që motivojnë promovuesit e “Rivendosjes së Madhe”, vendosja e vaksinimit do të shoqërohet nga kërkesa e një pasaporte shëndetësore dhe një ID dixhitale, me pasojë gjurmimin e kontaktit të popullatës në të gjithë botën. Ata që nuk i pranojnë këto masa do të mbyllen në kampe paraburgimi ose do të vendosen në arrest shtëpiak dhe të gjitha pasuritë e tyre do të konfiskohen.

Z. President, unë mendoj që ju jeni tashmë të vetëdijshëm se në disa vende “Rivendosja e Madhe” do të aktivizohet midis fundit të këtij viti dhe tremujorit të parë të vitit 2021. Për këtë qëllim, planifikohen bllokime të mëtejshme, të cilat do të justifikohen zyrtarisht nga një valë e dytë dhe e tretë e pandemisë. Ju jeni të vetëdijshëm për mjetet që janë përdorur për të sjellë panik dhe për të legjitimuar kufizimet e lirive individuale, duke provokuar artistikisht një krizë ekonomike në të gjithë botën. Në synimet e arkitektëve të saj, kjo krizë do të shërbejë për ta bërë rekursimin e kombeve në “Rivendosjen e Madhe” të pakthyeshme, duke i dhënë kështu goditjen e fundit një bote, ekzistencën e së cilës duan ta shkatërrojnë plotësisht. Por kjo botë, Z. President, përfshin njerëz, afeksione, institucione, besime, kultura, tradita dhe ideale: njerëz dhe vlera që nuk veprojnë si automatikë, nuk binden si makineri, sepse janë të pajisura me një shpirt dhe një zemër, sepse ata janë të lidhur së bashku nga një lidhje shpirtërore që tërheq forcën e saj nga lart, nga ai Zot që kundërshtarët tanë duan ta sfidojnë, ashtu siç bëri Luciferi.

Disa muaj më parë, ishte e lehtë të shpifjej si “teoricienë konspiracioni” ata që denoncuan këto plane të tmerrshme, të cilat tani shohim se po kryhen deri në detajet më të vogla. Askush, deri në shkurtin e kaluar, nuk do të kishte menduar kurrë që në të gjitha qytetet tona, qytetarët do të arrestoheshin thjesht sepse dëshironin të ecnin në rrugë, të merrnin frymë, të donin të mbanin biznesin e tyre të hapur, të donin të shkonin në kishë te dielen. Megjithatë tani po ndodh në të gjithë botën, madje edhe në Itali me kartolina që shumë amerikanë e konsiderojnë si një vend të vogël të magjepsur, me monumentet e saj antike, kishat, qytetet e saj simpatike, fshatrat e tij karakteristikë. Dhe ndërsa politikanët janë barrikaduar brenda pallateve të tyre duke shpallur dekrete si satrape Persianë, bizneset po dështojnë, dyqanet po mbyllen dhe njerëzit janë të penguar të jetojnë, të udhëtojnë, të punojnë dhe të luten. Pasojat katastrofike psikologjike të këtij operacioni tashmë janë parë, duke filluar me vetëvrasjet e sipërmarrësve të dëshpëruar dhe të fëmijëve tanë, të veçuar nga miqtë dhe shokët e klasës, të cilëve u thuhet të ndiqnin klasat ulur në shtëpi vetëm para një kompjuteri.

Në Shkrimet e Shenjta, Shën Pali na flet për “atë që i kundërvihet” shfaqjes së misterit të paudhësisë, katekonit (2 Thesalonikasve 2: 6-7). Në sferën fetare, kjo pengesë ndaj së keqes është Kisha, dhe në veçanti papati; në sferën politike, janë ata që pengojnë vendosjen e Rendit të Ri Botëror.

Siç është tashmë e qartë, ai që zë Kryetarin e Pjetrit ka tradhtuar rolin e tij që nga fillimi për të mbrojtur dhe promovuar ideologjinë globaliste, duke mbështetur axhendën e kishës, e cila e zgjodhi atë nga radhët e saj.

Donald J, TRUMP
Donald J. TRUMP

Z. President, ju keni deklaruar qartë se doni të mbroni kombin – Një Komb nën Zotin, liritë themelore dhe vlerat e panegociueshme që mohohen dhe luftohen sot. Jeni ju, i dashur President, që jeni “ai që i kundërvihet” shtetit të thellë, sulmit përfundimtar të fëmijëve të errësirës.

Për këtë arsye, është e nevojshme që të gjithë njerëzit të binden për rëndësinë e zgjedhjeve të afërta: jo aq për hir të këtij apo atij programi politik, por për shkak të frymëzimit të përgjithshëm të veprimit tuaj që mishëron më së miri atë botë, botën tonë, të cilën ata duan ta shkatërrojnë me anë të bllokimit. Kundërshtari juaj është gjithashtu kundërshtari ynë: ai është Armiku i racës njerëzore, Ai që është “një vrasës që nga fillimi” (Gjn 8:44).

Rreth jush janë mbledhur me besim dhe guxim ata që ju konsiderojnë shpëtimin përfundimtar kundër diktaturës botërore. Alternativa është të votohet për një person që manipulohet nga shteti i thellë, i kompromentuar rëndë nga skandalet dhe korrupsioni, i cili do t’i bëjë Shteteve të Bashkuara atë që Jorge Mario Bergoglio po i bën Kishës, Kryeministri Conte në Itali, Presidenti Macron në Francë , Kryeministri Sanchez në Spanjë, dhe kështu me radhë. Natyra e shantazhueshme e Joe Biden, ashtu si ajo e prelatëve të “rrethit magjik” të Vatikanit, do ta ekspozojë atë që të përdoret në mënyrë të paskrupullt, duke lejuar që pushtetet e paligjshme të ndërhyjnë si në politikën e brendshme ashtu edhe në ekuilibrat ndërkombëtarë. Është e qartë se ata që e manipulojnë Biden tashmë kanë gati dikë më të keq se ai, me të cilin do ta zëvendësojnë sapo të krijohet mundësia.

E megjithatë, në mes të kësaj tabloje të zymtë, shfaqet ky përparim i dukshëm i pandalshëm i “Armikut të Padukshëm”, një element shprese. Kundërshtari nuk di të dojë dhe nuk e kupton se nuk mjafton të sigurosh të ardhura universale ose të anulosh hipotekat në mënyrë që të nënshtrosh masat dhe t’i bindësh të markohen si bagëtia. Ky popull, i cili për shumë kohë ka duruar abuzimet e një pushteti të urryer dhe tiranik, po rizbulon se ka një shpirt; po kupton që nuk është e gatshme të shkëmbejë lirinë e saj me homogjenizimin dhe shkatërrimin e identitetit të saj; po fillon të kuptojë vlerën e lidhjeve familjare dhe shoqërore, të lidhjeve të besimit dhe kulturës që bashkojnë njerëzit e ndershëm. Kjo Rivendosje e Madhe është e destinuar të dështojë sepse ata që e planifikuan atë nuk e kuptojnë se ka ende njerëz të gatshëm që dalin në rrugë për të mbrojtur të drejtat e tyre, për të mbrojtur të dashurit e tyre, për t’u dhënë një të ardhme fëmijëve dhe nipërve të tyre. Çnjerëzimi nivelues i projektit globalist do të prishet fatkeqësisht përballë kundërshtimit të vendosur dhe të guximshëm të fëmijëve të Dritës. Armiku ka Satanin në krah, ai që di vetëm të urrejë. Por nga ana jonë, ne kemi Zotin e Plotfuqishëm, Zotin e ushtrive të mbledhur për betejë dhe Virgjëreshën Më të Shenjtë. “Nëse Zoti është me ne, kush mund të jetë kundër nesh?” (Rom 8:31).

Z. President, ju e dini shumë mirë që në këtë orë vendimtare, Shtetet e Bashkuara të Amerikës konsiderohen si muri mbrojtës kundër të cilit është çliruar lufta e shpallur nga mbrojtësit e globalizmit. Kini besim te Zoti, të forcuar nga fjalët e Apostullit Pal: “Unë mund të bëj gjithçka drejt atij që më forcon” (Fil 4:13). Të jesh një instrument i Providencës Hyjnore është një përgjegjësi e madhe, për të cilën me siguri do të marrësh të gjitha hiret e shtetit që të duhen, pasi ato po luten me zjarr për ty nga shumë njerëz që të mbështesin me lutjet e tyre.

Me këtë shpresë qiellore dhe sigurinë e lutjes time për ju, për Zonjën e Parë dhe për bashkëpunëtorët tuaj, me gjithë zemër po ju dërgoj bekimin tim.

Zoti i bekoftë Shtetet e Bashkuara të Amerikës!

Carlo Maria Viganò

Kryepeshkopi I Ulpianës Ish Nunci Apostolik në Shtetet e Bashkuara të Amerikës