Matteo Salvini ish-ministri i brendeshem i Italis publikon videon e denoncimin nga emision italian “Leonardo” në vitin 2015 ku thuhet se shkencëtarët kinezë po prodhonin në laboratorë një virus të rrezikshëm ka publikuar në rrjetin e tij social.

Këtë e dëshmon një raport i saktë nga Leonardo TGR, transmetimi i lajmeve të famshme shkencore të Rai3, të 16 nëntorit 2015. Pas lajmit për kthimin e ujit në Messina, arrin bomba.

“Disa shkencëtarë në Kinë krijuan një mbikëqyrje pulmonare vetëm për qëllime studimi. Por, a ja vlen të rrezikosh kaq shumë për kërkime? ”. Dhe poshtë renditet një lumë i tërë pyetjesh.

Ky është shartimi i një proteine ​​të marrë nga virusi i një lloji specifik të lakuriqeve në virusin Sars të marra nga minj. “Tani për tani, proteina e re mbetet e kufizuar në laboratorë. Mbi të gjitha – vazhdon raporti – është miti i vjetër i Ikarus që del përsëri. Sa larg mund të shkojë hulumtimi? ” Tgr Leonardo dëshmon debatin e 5 viteve më parë të kufizuar në rrethet e komunitetit shkencor. Ndërsa hulumtimi ndërkombëtar i përshkruar në Mjekësinë e Natyrës, gjithashtu i datës nëntor 2015, “rrëfen”. Pesë vjet më parë, në laborator, Kina krijoi një mbikëqyrje të re të aftë për të prekur mushkëritë e njeriut.