Përmes një statusi në Twitter, ai shkruan se gjatë takimit me Ramën është theksuar se Shqipëria është ende larg nisjes së çeljes së negociatave me BE-në.

“Sot bisedova me kryeministrin e Shqipërisë Edi Rama. Vlerësova progresin e bërë deri tani, por theksova se ka ende shumë punë për tu bërë para se të nisë hapja e negociatave”, shkruan zyrtari i lartë i CDU-së, Johann Wadephul.

Çfarë shkruante sot Edi Rama për takimin me zyrtarin e lartë të CDU:

“Dy takime shumë pozitive mbi Shqipërinë me kryetaren e SPD, Andrea Nahles, dhe nënkryetarin e Grupit Parlamentar të CDU, Johann Wadephul. Mesazh i qartë: Shqipëria meriton njohjen e arritjeve të derikëtushme, përmes çeljes zyrtare të negociatave për anëtarësim”.