Në kohën e komunizmit enverian Thomai ka qenë “fanar ndriçues” për  gjithë kuadrovikët drejtues të dalë nga gjiri i klasës punëtore dhe asaj 

Shoqja Themie Thomai, është rikthyer sërish. Këtë herë jo në krye të dikasterit që ka drejtuar atëherë, por e rreshtuar në shtabin e Këshillit Strategjik për Bujqësinë. Detyrë që ja ka ngarrkuar ministri i Bujqësisë, Bledi Çuçi, i cili nuk e ka parë të arsyeshme të bëj pjesë tij as socialistin e flaktë Niko Peleshi, i cili për më shumë se një vit shërbeu si ministër, por  nuk bën pjesë as paraardhësi i Peleshit, lësëisti Edmond Panariti.