Kjo date ka kohe qe po diskutohet nder politikane, nder analiste , ne media dhe nder qytetare per shkak te thirrjes qe ju ka bere Presidenti i Republikes qytetareve per tju bashkangjutur ne betejen e tij ne mbrojtje te shtetit nga grushti i shtetit dhe ne mbrojtje te Kushtetutes nga perdhosja qe po i ben Rama e Rilindja ..Dhe kjo ne fakt nuk eshte beteja vetem e Presidentit por e cdo shqiptari qe e don vendin e tij dhe demokracine ne vendin e tij pertej bindjeve e historive partiake.
Kushtetuta eshte guri i themelit te nje shteti ne demokraci. Kushtetuta eshte shtylla ku mbeshtetet shteti i se drejtes.Kushtetuta mbron shtetin nga pushteti .Kushtetuta ruan balancen mes pushteteve ..Aty ku shkelet, neperkembet kushtetuta demokracia jo thjeshte eshte ne rrezik por eshte duke dhene shpirt
Ne Shqiperi per pushtetin kushtetuta po kthehet ne nji leter bakalli pa vlere qe griset e perdhoset sa here i intereson pushtetit.
Balanca e pushteteve nuk egziston me ne kete vend qe quhet Shqiperi.Te gjitha pushtetet po bien ose kan rene se keshtjella rere para pushtetit te partise-shtet si pasoje e perdhosjes se kushtetutes nga pushteti.Ne sot po shkojme drejt nje autokracie absolute ku po perqendrohen te gjitha pushtetet vetem ne dore te nje njeriu..Ky eshte rrezik asgjesimi per nje demokraci
Askush mos te pres te shoh grushte shteti me tanke e me lufte sot ne vitin 2020 ne mes te Europes qe te bindet se ketu po zhviloohet nji grusht shteti..Grushti i shtetit fillon kur pushteti tenton te asgjesoj shtetin dhe kjo ne vendin tone eshte evidente.Presidenti i Republikes ka ngritur alarmin se ne Shqiperi po realizohet ne menyre mafioze dhe te kamufluar nji grusht shteti
Ndaj thirrja e Presidentit te Republikes per te mbrojtur Kushtetuten dhe shtetin nga pushteti eshte alarm qe duhet te ngrej ne kembe cdo qytetar te lire te Republikes..
Me dt 2 Mars ti pergjithemi thirrjes Presidentit dhe te jemi ne Bulevardin Deshmoret e Kombit
Me dt 2 Mars te gjithe ne kembe per te mbrojtur kushtetuten
Me dt 2 Mars te gjithe ne kembe per te mbrojtur demokracine
Me dt 2 Mars te gjithe aty per te mbrojtur Demokracine
Me dt 2 Mars te gjithe per te mbrojtur shtetin nga pushteti.