Në Devoll të pranishëm kanë qenë policia si dhe FNSH-ja, të cilët u munduan të bllokonin mbështetësit e opozitës. Këto të fundit qëndruan në pritje të eskortës së kryeministrit për më shumë se një orë.

Në momentin e kalimit, mbështetësit e opozitës qëlluan me bidonë të mbushur me ujë në drejtim të makinave.