Ka mjaftuar një status dhe gjest prej burri shteti i kancelarit austriak Sebastian Kurz, që deputeti socialist i Vlorës Fate Velaj, të japë mesazhe të koduara për zgjedhje të parakohshme edhe në Shqipëri.

Sebastian Kurz Une nuk erdha në pushtet për karrigen time. As për të përmbushur një ego. Erdha për të dhënë ndihmesën për Austrine por, une nuk mund të qëndroj në pushtet në këtë situate prandaj, sot jap doreheqjen dhe therrase zgjedhje te parakohshme”.