Ministri i Jashtëm i deleguar Gent Cakaj ka deklaruar se të paktën 38 ‘Konsuj Nderi të Shqipërisë’, që lëvizin me makina me targa diplomatike, do t’u hiqen ato, pasi sipas tij janë privilegje të pajustifikuara.

Cakaj u tregua i prerë dhe deklaroi se do të merret si masë e menjëhershme heqja e këtyre targave diplomatike. Në fakt ka vendosur që t’u hequr targat diplomatike 41 konsujve nga 45 që janë të gjithë.

Cilët janë konsujt që iu hiqen targat diplomatike?

Ajo që vihet re është se në listën e Cakajt janë biznesmenë të fuqishëm dhe emra të njohur në vendon tonë. Në listë janë biznesmenët e mëdhenj si Samir Mane, Avni Ponari, Gentian Sula dhe shumë të tjerë.

Por nuk mungojnë edhe figura të politikës dhe medias, si Arben Malaj, ish-ministër i Ekonomisë, Mentor Nazarko, analist.

Lista me 41 konsujt e nderit:

1. Samir Mane Tajlandë

2. Mimoza Ndroqi Kosovë

3. Arben Malaj Austri

4. Agron Papuli Koreja e Jugut

5. Avni Ponari Japoni

6. Rodolf Xhillari Izrael

7. Gentian Sula Malajzi

8. Përparim Kalo Danimarkë

9. Mentor Nazarko Kosovë

10. Gjergj Leqejza Austri

11. Shaban Xhabrahimi Bangladesh

12. Fabrice Wallaert Belgjikë

13. Fiqiri Kllari Bosnje Hercegovinë

14. Krenar Loloçi Kanada

15. Sotiraq Guga Estoni

16. Bardhyl Minxhozi Finlandë

17. Isuf Berberi Islandë

18. Bujar Lybesha Marok

19. Vladimir Avrami Qipro

20. Esat Ademi San Marino

21. Faik Dizdari Sllovaki

22. Kastriot Haska Lituani

23. Teodor Bilushi Itali

24. Vito Antonio Stigliani Itali

25. Tomë Preku Maltë

26. Salim Hoxhaj Bullgari

27. Artan Stroka Sierra Leone

28. Elvis Toçi Rumani

29. Belma Çela Mongoli

30. Dorian Sadiku Portugali

31. Kliti Hoti Hungari

32. Sokol Kraja Letoni

33. Marinela Jazoj Norvegji

34. Varuzhan Piranjani Armeni

35. Seyhan Pencabligblig Pakistan

36. Loritan Prespa Filipine

37. Gerian Kuka El Salvador

38. Zenel Hoxha Afrika e Jugut

39. Mirton Lika Sri Lanka

40. Bledi Bajraktari Ukrainë

41. Ilir Trebicka Uruguaj.