Borxhi i përgjithshëm i qeverisë botërore tejkalonte $ 65 trilion në 2018, nga 37 trilionë dollarë një dekadë më parë dhe u rrit më shpejt në tregjet e pjekura

Borxhi jofinanciar i korporatave u rrit në mbi 72 trilionë dollarë vitin e kaluar, tani pranë një niveli të gjithanshëm prej 92 për qind të PBB-së

Borxhi i ekonomive shtëpiake u rrit me mbi 30 për qind në 46 trilionë dollarë të ndihmuar nga rritja e fortë në tregjet në zhvillim, veçanërisht nga Kina; megjithëse Republika Çeke, India, Meksika, Korea, Malajzia dhe Kili regjistruan të gjithë më shumë se 20 për qind rritje që nga viti 2016

Borxhi i sektorit financiar ne botë u rrit në rreth 60 trilionë dollarë, 10 për qind më shumë se një dekadë më parë

Borxhi i Qeveris Shqiptare eshte 72%