Nga Agustin M. Mirakaj

I panjohuri është gjithmonë armiku i inteligjencës. Bëhuni të vetëdijshëm dhe mos bini në kurthet e tyre. ATA janë specialista. ATA natën e bëjnë ditë dhe ditën e bëjnë natë. ATA thonë ti mos mendo, ti mos u shpreh, ti mos bëj atë që bëj unë por bëj atë që them unë.

Ti, ti, po ti do bësh ashtu siç të thonë ATA, dhe ti kurrë nuk do kesh të drejtë. Nuk duhet më as të mendosh as të shprehesh, thjesh ti merr frymë edhe atë, nëse ta lejojnë ATA. Kontroll total. Skllavërim total. Nënshtrim total. Ti do jesh i mbyllur për aq kohë sa t’ju thotë mendja drejtuesve nga lart. Kur të ecësh në rrugë do jesh i kufizuar, do mbash maskë, do mbash distancë, nuk do lejohesh më të futesh në ambiente publike, nuk do lejohesh të shijosh një kafe ulur. Sistemi vendos për individin. S’ka më individualitete por totalitete.

Në të njëjtën kohë nuk do lejohesh më të shkruash atë që ti ndjen në platforma sociale sepse ti u prish imazhin atyre, mendimi yt bëhet i rrezikshem dhe u prish qetësinë. Ti thjesht shkruaj atë që të servirin ATA për të kënaqur dëshirat e tyre. Ti përcepton vetëm atë që dëshiron sistemi. Nuk do lejohesh të komunikosh me “njeriun” e afërt, nuk do lejohesh më të prekësh natyrën..E di pse? Sepse natyra, jeta dhe komunikimi është vetëm për ATA…ATA të cilët sot ju kanë nënshtruar mendimin, lirinë, shpirtin.

Sot, sipas rregullit të vendosur me urdhër nga lart, njeriun mund ta shohësh, konsiderosh, cilësosh, përceptosh apo dhe ta etiketosh si kafshë politike apo ti japësh një formë tjetër: Si krym toke.

Sot ne jemi dhe s”jemi më të quajtur njerëz sepse sot “njerëzia” po bazohet në politikën dhe axhendën e kësaj maskarade, shëmtie, shtrembërimi që po mundohet të shkatërrojë dinjitetin njerëzor. Sot ATA po përpiqen të krijojnë transforminim, procesin e ndryshimit të gjinisë nga mashkulli në femër, femra në mashkull.

ATA po shkatërrojnë famijlen duke hequr termin gjinor si “babai”-“vajza”-“nëna”-“djali”. Fëmija të mos ketë gjini dhe familja të jetë thjesht një iluzion konceptual. Egërsirat e ferrit po dehumanizojnë qeniet njerëzore.

Sot liria është thjesht një ëndërr. Sikurse të ishte armiku i njeriut. Të gjithë janë kthyer kundër saj duke e shkelmuar atë… E mira është bërë e keqe dhe e keqja është bërë e mirë. Sot po të mundohesh me shpreh mendimin e lirë sulmohesh, jo vetëm sulmohesh por dhe ofendohesh nga e keqja, nga llumi që ka mbuluar sytë e pa ngopur të atyre krijesave të frymezuara nga ferri, nga nënshtrimi, nga skllavëria.

Sot kjo e keqe ka gjetur fole në zemrat e trishtuara të krijesës pa emër. E megjithatë, një ditë, drita do rrezatojë mbi këtë krijesë e ta pasurojë me ngrohtësinë e së mirës që bota mos të shkojë drejtë skllavërimit.