Numri i vdekjeve nga një shpërthim i koronavirusit në Itali është rritur me 793 viktima vetëm gjatë ditës së sotme, duke e rritur në 4,825 viktima në total, thanë zyrtarët të shtunën, një rritje prej 19.6%.  

Deri tani është rritja më e madhe ditore që nga shfaqja e saj një muaj më parë, raporton Reuters.

Të enjten, Italia kapërceu Kinën si vendi me shumicën e vdekjeve nga virusi shumë ngjitës.

Numri i përgjithshëm i rasteve në Itali u rrit në 53.578 nga 47.021 ditën e mëparshme, një rritje prej 13.9%, tha Agjencia e Mbrojtjes Civile.

Rajoni verior i goditjes më të rëndë të Lombardisë mbetet në një situatë kritike, me 3,095 vdekje dhe 25.515 raste.  

Nga ata të infektuar fillimisht në mbarë vendin, 6.072 ishin shëruar plotësisht të shtunën në krahasim me 5,129 një ditë më parë.  

Sot kishte 2,857 persona në kujdesin intensiv ndaj 2,655 të mëparshëm.