30 vjet pas rrëzimit të diktaturës, Shqipëria nuk ka ende themelin e demokracisë: zgjedhjet e lira dhe të ndershme. Në vend të qendrojmë mes kombeve perëndimore si vend i denjë europian, jemi subjekt i rezolutave të tyre kundër krimit, korrupsionit, drogës dhe vjedhjes së zgjedhjeve. Rezoluta e PPE-së është një tjetër deklaratë e qartë se në BE nuk pranohen vendet ku sundon korrupsioni dhe zgjedhjet e politikën i dikton krimi dhe droga.